Ventilatie

Vraag je gratis offerte

Benieuwd hoe we je kunnen helpen bij jouw project? Vraag snel je gratis offerte.

Offerte op maat

Geniet van een gezond binnenklimaat en ventilatie dat perfect is afgestemd op je woning. Als specialist in ventilatie begeleiden we je van start tot finish. Van het uitwerken van je ventilatieplan tot de installatie en opvolging van het ventilatiesysteem. Zowel voor systeem C+, systeem D als systeem D+.

Systeem C+: ventilatie zonder warmterecuperatie

Een ventilatiesysteem C+ volgt het principe van natuurlijke ventilatie. De woning wordt met geventileerd met verse buitenlucht. De toevoer van verse lucht in droge ruimtes – woonkamer, slaapkamer, bureau – gebeurt via roosters. Voor vervuilde lucht uit vochtige ruimtes – badkamer, toilet, keuken, wasplaats – is er mechanische afzuiging. Ondertussen is er ook doorvoer van lucht via de gang en trappenhal van je woning

Bij een systeem C+ is er geen warmterecuperatie. Voor een optimale energiezuinigheid kan je kiezen voor een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Dat ventileert enkel wanneer er vervuilde gedetecteerd is.

Voordelen van systeem C+ ventilatie

  • Goedkoopste installatie
  • Vaste debieten gegarandeerd
  • Volledige controle over het systeem

Systeem D: ventilatie met warmterecuperatie

Bij ventilatie met systeem D wordt verse lucht mechanisch aangevoerd en is er een warmtewisselaar bij het afvoersysteem. Die recupereert tot 92% van de warmte uit de binnenlucht. Ook hier wordt lucht afgevoerd uit de vochtige ruimtes – badkamer, toilet, keuken, wasplaats – en verse aangevoerd in droge ruimtes – woonkamer, slaapkamer, bureau.

Voordelen van systeem D ventilatie

  • Energiebesparing
  • Free cooling mogelijk
  • Geen raamroosters nodig
  • Volledige ventilatie gegarandeerd

Systeem D+: ventilatie met warmtewinning

Nog meer energie-efficiëntie? Kies voor ventilatiesysteem D+. Dan geniet je niet enkel van warmterecuperatie, maar ook van warmtewinning. De buitenlucht wordt aangevoerd via een buis die 2 meter diep in de grond zit. Zo warmt de lucht op voor die de woning ingeblazen wordt. Je spaart dus extra energie uit. In de zomer profiteer je zo bovendien van een natuurlijke koeling.

Bij D-systemen maken we gebruik van de Belgische kwaliteit en installaties van Vasco, specialist in ventilatie.